Over VNV

De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) is de enige landelijke brancheorganisatie voor visspecialisten.
Sinds 1982 behartigt de VNV de belangen van de visspecialisten door de visdetailhandel te vertegenwoordigen bij de instellingen en instanties die in belangrijke mate het beleid bepalen in de vissector. Ook heeft de VNV regelmatig overleg met ministeries en organisaties over wet- en regelgeving, zoals met de NVWA. Hierdoor is de VNV de spreekbuis van de visspecialist geworden.

Regels directe consumptie vanaf 1 augustus 2020

Vragen en antwoorden over het Coronavirus

Het coronavirus is nu ook in Nederland actief. Je kan de kans op besmetting zo klein mogelijk houden, maar helemaal voorkomen kun je het niet. Hoe ga je ermee om op de werkvloer? Op de meest gestelde vragen vind je hier een antwoord.

Welke voorzorgsmaatregelen kan ik nemen?

  • Laat medewerkers regelmatig en goed hun handen wassen, zorg daarbij voor voldoende papieren handdoeken en zeep.
  • Het is aan te raden om regelmatig voorwerpen schoon te maken die door veel verschillende mensen worden aangeraakt. Denk aan: pinapparataten, toonbank, kassa's, weegschalen, handgrepen, deurklinken, stoelen en tafels, kranen, zeepdispensers, telefoons, toetsenborden.


Mijn medewerker meldt zich ziek en zegt dat hij of zij vermoedt het coronavirus te hebben. Wat dan?

  • Laat de medewerker telefonisch contact zoeken met de huisarts. Wacht eerst het oordeel van de huisarts en GGD af voordat je verdere maatregelen neemt. Volg richtlijn van RIVM, check het hier. Vergeet niet de ziekmelding door te geven aan de arbodienst zoals gebruikelijk bij iedere ziekmelding.


Wat moet ik doen als een medewerker op het werk coronavirus verschijnselen krijgt?

  • Laat de medewerker direct naar huis gaan en telefonisch contact opnemen met de huisarts. De medewerker dient zich volgens de gebruikelijke procedure ziek te melden. Laat de medewerker met jou contact opnemen indien hij/zij positief getest is op het coronavirus.
    Voor elke werkplek geldt dat een protocol van GGD in werking treedt als door contacten van de medewerker de kans bestaat op besmetting op de werkplek. Dat protocol bepaalt welke maatregelen worden genomen.


Als één van mijn medewerkers het coronavirus heeft, moet ik dan andere medewerkers ook naar huis sturen?

  • Nee. Laat medewerkers pas naar huis gaan als deze ziekteverschijnselen vertonen zoals verkoudheidsklachten of verhoging. Volg hierbij de richtlijn van RIVM.


Tenslotte! Je wilt niet dat essentiële werkzaamheden stil komen te liggen. Maak daarom nu al een noodplan. Breng in kaart wat de vitale onderdelen van jouw bedrijf zijn, welk werk moet echt doorgaan en welke mensen zijn hierbij betrokken. Denk alvast na over mogelijke vervanging en vergeet ook jezelf niet.
Bekijk of er werkzaamheden zijn die naar voren geschoven kunnen worden. En misschien is er (uitzoek)werk dat thuis of op een andere locatie gedaan kan worden voor het geval een medewerker in quarantaine moet, maar niet ziek is.

VNV voordelen

 
 

Hygienecode

 
 

Bedrijfsadvies

 
 

Promotiepakket

 
 

CAO

 
 

Evenementen

 
 

Opleidingen

 
 

Bestellen

 
 

Meer voordelen

Actueel

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten, haar partners en supporters en de visbranche? Meld u dan aan voor de VNV Nieuwsbrief! Iedere maand ontvangt u een digitale mailing met het belangrijkste visnieuws op een rij.Bezoekadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk

Postadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk

Volg ons