banner duurzame inzetbaarheid

Pensioenfonds

Werknemers in de visdetailhandel zijn deelnemer bij het pensionfonds Detailhandel. De pensioenpremie bestaat uit een werknemers- en werkgeversdeel. 

Nieuw pensioenstelsel

De Eerste en de Tweede Kamer zijn akkoord met de nieuwe regels voor pensioen. Deze regels gaan op z'n vroegst vanaf 1 juli 2023 in. Pensioenfondsen hebben daarna tot 1 januari 2027 de tijd om de regels in te voeren.

Met de nieuwe regels bouwt iedereen pensioen op via een premieregeling. Hierin staat vast hoeveel pensioengeld (premie) een werknemer en wat de werkgever daaraan bijdraagt. Zo zie je als werknemers hoe hoog de inleg voor je pensioen is en hoe dit bedrag groeit. Lees hier meer over

Aanlevering gegevens

Elke maand of iedere vier weken lever je als werkgever alle loon- en dienstverbandgegevens aan via de UPA (Uniforme Pensioenaangifte). Dit doe je bij het werkgeversportaal

Communicatietoolkit

Gebruik deze handige toolkit om je werknemers te informeren over hun pensioen. 

Financiële pensioenscan

In de cao 2021 – 2023 (art. 19a) wordt de mogelijkheid geboden om financieel advies voor werknemers te subsidiëren via Stichting Sociaal Fonds Vishandel (Sociaal Fonds). Werknemers kunnen, indien het bestuur van het Sociaal Fonds daarmee instemt, vijf jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd eenmalig een bijdrage krijgen uit het Sociaal Fonds ter hoogte van maximaal 750 euro voor een persoonlijke financiële scan ten aanzien van hun pensionering.

Meer informatie over de financiƫle pensioenscan