banner thema opleiden

Opleidingen & subsidies

Wie carrière wil maken is in de visspeciaalzaak aan het goede adres. Er zijn namelijk volop mogelijkheden om door te groeien. SVO heeft een uitgebreid trainingsaanbod voor medewerkers in de visspeciaalzaak die zich verder willen ontwikkelen.

Trainingen en opleidingen bij SVO

Je kunt je individueel of met een groep aanmelden bij SVO. Wanneer een groep vol is, proberen wij zo snel mogelijk een volgende groep te plannen. Kijk voor actuele informatie op www.svo.nl.

SVO biedt mbo-opleidingen en trainingen voor de complete foodbranche. Denk hierbij aan de versspeciaalzaken (zoals slagerij, poelier, groente- of visspeciaalzaak), supermarkt, fastservice en industrieel versbedrijf. Hieronder worden drie opties belicht. Het complete aanbod van mbo-opleidingen en trainingen staat hier.

Vakopleiding vis
Als medewerkers de basiskennis goed paraat hebben en de producten goed kennen, kunnen zij klanten optimaal adviseren. Zij leren de versheid van vis beoordelen, de meest voorkomende soorten benoemen en schoonmaken en fileren.

Haringworkshop
Of je al jaren met haring werkt, of korter in het vak zit. Het is ieder jaar voor de start van het haringseizoen van belang om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Dit omdat haring een interessant margeproduct is.

Training Bereidingstechnieken vis
Als medewerkers zelf weten hoe zij visproducten het beste kunnen bereiden, kunnen zij klanten hier nog beter over adviseren.

Subsidie

Er is een subsidie beschikbaar van 50% op verschillende trainingen en rijbewijs. Deze hebben een maximum subsidie toelage van €500 per opleiding, cursus of workshop en een maximum van €750 per rijbewijs. Ieder jaar wordt een budget beschikbaar gesteld voor de subsidies van opleidingen. Let wel: het budget is gelimiteerd. De subsidie vraag je aan wanneer je jouw traject hebt afgerond. 

Studie- of opleidingsovereenkomst

Bij het indienen van een subsidieaanvraag kun je een studieovereenkomst meesturen. Een studieovereenkomst is overeenkomst tussen een werkgever en de werknemer over een opleiding/rijbewijs. Het legt vast wie wat betaalt, hoelang het duurt, wat de afspraken zijn als een medewerker voortijdig uit dienst treedt enz. Dit document benadrukt het belang van transparante communicatie en samenwerking tussen beide partijen. Een voorbeeld van een studieovereenkomst kun je hier downloaden.

Het is altijd goed om samen een studieovereenkomst in te vullen, maar belangrijk om te weten is dat in deze studieovereenkomst ook een terugbetalingsregeling is opgenomen. Dit is alleen van toepassing op de (groot) rijbewijs opleidingen.
Let op! Is deze opleiding verplicht voor jouw functie? Dan mag er geen terugbetalingsregeling worden afgesproken. Dit is namelijk alleen mogelijk als de opleiding niet verplicht is.

Hoe vraag je subsidie aan? 

Wij zetten de stappen hieronder voor je op een rij.

  • Download en print het formulier. Dit formulier heet 'Aanvraagformulier subsidies' en vindt je op deze pagina.
  • Vul alle gegevens in die van toepassing zijn.
  • Verzamel de volgende documenten (welke van toepassing zijn): kopie opleidingsovereenkomst, kopie factuur en kopie diploma/certificaat/rijbewijs.
  • Mail het ingevulde formulier en documenten naar info@visspecialisten.nl 
  • Binnen enkele werkdagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en wordt je aanvraag in behandeling genomen.
  • Na de beoordeling ontvang je een bericht per e-mail of je aanvraag is goedgekeurd of afgewezen. 
  • Na goedkeuring ontvang je de betaling op de door jou opgegeven rekeningnummer.

Rendement van opleiden & trainen

Het opleiden en trainen van medewerkers biedt verschillende voordelen voor een onderneming. Het zorgt voor groei en ontwikkeling, stelt medewerkers in staat om meer verantwoordelijkheden te dragen en draagt bij aan een hoger rendement. SVO vakopleiding food biedt erkende mbo-opleidingen en trainingen aan om medewerkers verder te ontwikkelen en het rendement van de investering te maximaliseren.

 

Meer informatie over SVO