Werkgeverszaken

P&M seafood banner 4

Bedrijfshulpverlening

Bedrijfshulpverlening is belangrijk voor ondernemers omdat het zorgt voor een veilige werkomgeving en de bescherming van jezelf, medewerkers en je klanten. BHV-trainingen voorzien medewerkers van essentiële kennis en vaardigheden om adequaat te handelen bij noodsituaties, zoals brand, ongevallen of evacuaties. Met de speciale tool van Help123 maak je je bedrijfshulpverlening in orde. 

Lees verder

Cao

VNV vertegenwoordigt de werkgevers in de visdetailhandel tijdens de cao-onderhandelingen. Hier vind je alle belangrijke documenten. 

Lees verder

Duurzame inzetbaarheid

Hoe zorg je er samen voor dat je het werk dat je met plezier uitvoert, tot je pensioen kunt volhouden? In de cao zijn afspraken vastgelegd om hiervoor te zorgen. Om zo te zorgen dat er tijd vrij komt om te herstellen. Dit noemen we duurzame inzetbaarheid. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de fysieke belasting die het vak met zich meebrengt, maar ook naar de behoeften van de medewerkers.

Lees verder

Functiewaardering

In elk bedrijf worden werkzaamheden uitgevoerd die verschillend zijn van aard en inhoud. In veel bedrijven bestaat de behoefte een zekere rangorde van functies naar niveau (laag/hoog) of zwaarte (licht/zwaar) op te stellen, en deze rangorde te gebruiken voor beloningsverhoudingen. Voor het maken van zo’n rangorde moeten de functies ‘gewaardeerd’ worden.

Lees verder

Opleidingen & subsidies

Wie carrière wil maken is in de visspeciaalzaak aan het goede adres. Er zijn namelijk volop mogelijkheden om door te groeien. Bekijk het trainingsaanbod en hoe je subsidie kunt aanvragen. 

Lees verder

Pensioenfonds

Werknemers in de visdetailhandel zijn deelnemer bij het pensionfonds Detailhandel. De pensioenpremie bestaat ui een werknemers- en werkgeversdeel. 

Lees verder

RI&E

Een RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. Het is een instrument dat werkgevers gebruiken om de veiligheids- en gezondheidsrisico's op de werkvloer in kaart te brengen en te beoordelen. Met een RI&E kunnen potentiële gevaren en risico's worden geïdentificeerd. Met OiRA help je een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) uit te voeren voor jouw werkplek of bedrijf.

Lees verder

Vertrouwenspersoon

Het klinkt zo logisch: een veilige werkplek is een plek waar niet wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd. Maar veiligheid gaat ook over gedrag.  Niet elke werknemer durft iets te zeggen en blijft rondlopen met een onbehaaglijk gevoel. Een vertrouwenspersoon kan hier een rol spelen en een luisterend oor bieden.

Lees verder

VNV ZorgPortaal

Geen gedoe meer met verzuim want met het VNV ZorgPortaal wordt het hele traject van ziekteverzuim, re-integratie én het overgrote deel van de administratie uit handen genomen. Ziekmelden doe je online, maar onze contacten zijn persoonlijk. En de dekking van het ZorgPortaal volgt de cao. 

Lees verder

Ledenvoordelen

Als visspecialist weet jij als geen ander hoe jij jouw product moet behandelen. Dagelijks koop jij de juiste producten in, maak je de lekkerste specialiteiten en inspireer jij jouw klanten met advies op maat. Maar het runnen van een viswinkel of wagen omvat meer dan alleen het product. VNV neemt zoveel mogelijk voor jou uit handen en ondersteunt jou in het vak, ondernemerschap en promotie van het ambacht. Benieuwd wat VNV voor jou kan betekenen? 

Wat zijn de ledenvoordelen?