Belangenbehartiging

Vanaf 1 april 2023 hebben de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en Koninklijke INretail hun krachten gebundeld om de belangenbehartiging in de retailsector te versterken. De visspecialisten concentreren zich op specifieke vakgerelateerde onderwerpen, terwijl INretail de algemene ondernemersthema's voor haar rekening neemt. Beide organisaties hebben een gedeelde strategie waarbij ze via samenwerking maximale impact willen realiseren. Door deze samenwerking behartigen zij effectief de belangen van de retailsector.

Aantrekkelijke winkelmix

Consumenten waarderen bruisende winkelgebieden waar mooie speciaalzaken te vinden zijn en aantrekkelijke markten. Maar zo’n gezonde en aantrekkelijke mix is niet vanzelfsprekend. Het vraagt om een effectieve lobby agenda richting de nationale politiek en ook richting gemeenten. Winkelgebieden en binnensteden veranderen heel snel en op veel plekken raakt de balans in ontwikkelingen zoek. Dat vraagt om regie en bemoeienis van lokale, provinciale en ook landelijke bestuurders voor een gezonde toekomst van winkelgebieden. Daar pakt INretail ook voor VNV nu de handschoen op.

Goed voor de aantrekkingskracht

“Door voor de algemene belangenbehartiging op te trekken met INretail zetten we de rol van de visspecialist steviger op de landelijke kaart,” aldus Janneke Keuning, directeur van de VNV. “Het totale winkelgebied profiteert van de aanwezigheid van de visspecialist en dat willen we goed in beeld laten komen. Een mooie viswinkel trekt veel klanten en daarom zijn onze winkels belangrijk voor de aantrekkingskracht van winkelgebieden. En markten kunnen niet zonder de heerlijke producten van de visspecialist. Tegelijk wordt het ondernemers ook vaak lastig gemaakt door allerlei regels, wetgeving en meer. INretail pakt dat hoofdstuk voor ons op, waardoor we samen sterker staan."

Deuren gaan open

Ook INretail is content met de samenwerking met VNV voor de algemene belangenbehartiging. “Als je groot bent gaan deuren open en wordt goed geluisterd naar wat ondernemers nodig hebben,” stelt algemeen directeur Jan Meerman van Koninklijke INretail. “Het is goed om daarom via samenwerking van elkaars kracht te profiteren. De politiek snapt gelukkig steeds beter hoe belangrijk winkels en markten zijn voor de aantrekkingskracht van steden en dorpen. Die boodschap dragen we voortdurend uit. Steeds nemen politici en bestuurders onze visie over dat ondernemerschap met passend beleid gesteund moet worden. Dat helpt steeds beter om aantrekkelijke winkelgebieden te kunnen organiseren waar mensen graag naar de visspecialist komen en ondernemers gezond kunnen ondernemen.”