Trainingsprogramma

VNV biedt samen met opleider DQC diverse trainingen om jou en je medewerkers te ontwikkelen met als doel je rendement te verbeteren. 

Vanuit ons sociaal fonds zijn hier subsidies voor beschikbaar: Er is een subsidie van 50% mogelijk op verschillende trainingen met een maximum subsidie toelage per studie van € 500.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor één van deze trainingen? Stuur dan een e-mail.

Mijn Tent Wordt TOP!

Ondernemers en leidinggevenden kunnen zich in deze cyclus van 6 bijeenkomsten in 7 maanden ontwikkelen op het gebied van Ondernemerschap en Leiderschap. In deze opleiding komen thema’s als persoonlijk leiderschap aan de orde met daarbij natuurlijk de vertaalslag naar jouw praktijk. We gaan in op de manieren om meer grip te krijgen op je team, maar zeker ook om het team beter te maken. Welke invloed heb jij daar als leidinggevende op?

Natuurlijk komt het fenomeen doelen stellen en een plan maken aan bod en deel je succesverhalen met andere deelnemers. Daarnaast ga je ook leren van dat wat bij een ander niet helemaal lekker is gelopen.
Kortom, vind je dat het tijd wordt om jezelf beet te pakken en te stimuleren in jouw persoonlijke ontwikkeling, meld je dan aan! 

Voor wie?

Deze training is speciaal bedoeld voor ondernemers en leidinggevenden die zichzelf willen ontwikkelen in het aansturen van medewerkers en in het meer denken en doen als ondernemer.

Data, tijd en locatie

De training bestaat uit 6 sessies en wordt gegeven op:

 • Data: donderdag 19 januari, 16 februari, 23 maart, 13 april, 1 juni en 22 juni 2023
 • 19.00 - 21.30 uur
 • Horaplantsoen 20, Ede

Kosten

€ 828 ex btw per deelnemer.

Wil jij je aanmelden? Stuur dan een e-mail

Jong Ondernemen Programma

Stel je bent een jonge ondernemer; jong in leeftijd en jong in het ondernemen. Wat loop je dan tegen veel nieuwe dingen aan en wat zou het gaaf zijn om het daar met gelijkgestemden over te hebben. Nieuwe dingen leren, onder begeleiding sparren over hoe je iets zou kunnen aanpakken en leren van elkaar!

Als je daarnaar op zoek bent en dat wilt, dan is dit programma echt iets voor jou.  In deze cyclus van zes bijeenkomsten, gedurende zeven maanden, ga je je ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en krijg je de mogelijkheid om de kansen die je ziet professioneel invulling te gaan geven. Dat alles doe je met gelijkgestemden en onder begeleiding van mensen die de branche kennen. 

Uiteraard ondersteunen we je met het goed neerzetten van jouw plan zodat je vooral succesvol kunt zijn en van je fouten kunt leren.  Kortom, ben jij eigenwijs en ook geïnteresseerd om jezelf samen met anderen te ontwikkelen, dan zijn deze trainingsdagen echt iets voor jou!

Voor wie?

Deze training is speciaal bedoeld voor ondernemers met maximaal 3 jaar ervaring als ondernemer.

Data, tijd en locatie

De training (zes sessies) in 2023 vindt plaats op:

 • 18 januari, 22 februari, 22 maart, 26 april, 24 mei en 28 juni 2023
 • Tijd: 13.30 - 16.30 uur
 • Locatie: Horaplantsoen 20, Ede

Kosten

€ 1.669,80 ex btw per deelnemer.

Wil jij je aanmelden? Stuur dan een e-mail

Klantenthousiasme

Om de klantgerichtheid in jouw bedrijf te stimuleren, biedt VNV jou en je medewerkers de training ‘Klanthousiasme - basis’ aan. De training bestaat uit twee sessies. Na de basis training kun je ook nog een verdiepingsmodule volgen. De training wordt regionaal gegeven en kan bij voldoende deelnemers (±12) ook in-company worden verzorgd. De training is dynamisch ingestoken en helpt om de medewerkers, en daardoor dus ook het bedrijf, te ontwikkelen. 

Inhoud

 • Klantgerichtheid
 • Het verkoopgesprek
 • De juiste vragen stellen
 • Luisteren, samenvatten, doorvragen
 • Verbeteren verbale en non-verbale gedrag
 • Communicatie
 • Commerciële kansen benutten
 • Bestedingsbedrag van de klant verhogen op een positieve manier

Data, tijd en locatie

De training bestaat uit 6 sessies en wordt gegeven op:

Data: donderdag 19 januari, 16 februari, 23 maart, 13 april, 1 juni en 22 juni 2023
19.00 - 21.30 uur
Horaplantsoen 20, Ede

Kosten

€ 239,58 ex btw per deelnemer.

Wil jij je aanmelden? Stuur dan een e-mail

Van werkdruk naar werkplezier

Wanneer je goed luistert naar ondernemers en medewerkers in het kleinere midden en klein bedrijf, dan valt het op dat er altijd een bepaalde mate van werkdruk is. Werkdruk, gewoon druk zijn met het werk. Goed om te weten dat mensen deze werkdruk allemaal anders ervaren en dat het vaak gebaseerd is op een gevoel. Daar zit de sleutel tot het verminderen van de werkdruk. Zorgen dat men anders naar het werk en de werkzaamheden gaat kijken.

Heb jij hier mee te maken en wil jij jouw inzicht vergroten hoe je ermee om kunt gaan, dan is het zeer verstandig om je in te schrijven voor deze training. Het gevolg? Jouw arbeidsproductiviteit neemt toe. M.a.w. je gaat jouw resultaat positief beïnvloeden.

In de training bieden we je handvatten als het gaat om het aanbrengen van structuur, het maken van afspraken en natuurlijk ook hoe je anderen aan de afspraken gaat houden. Niet alleen de werkdruk wordt daardoor minder, maar de sfeer en productiviteit nemen toe.

Voor wie?

Deze training is speciaal bedoeld voor ondernemers en hun teams die met meer structuur willen werken en met meer plezier succes willen hebben. Voorkennis is niet nodig.

Data, tijd en locatie

 • Training gepland op: 12 januari, 2 februari en 2 maart 2023
 • Tijd: 19.00 - 21.30 uur
 • Locatie: Horaplantsoen 20, Ede

Kosten

€ 359,37 ex btw per deelnemer.

Wil jij je aanmelden? Stuur dan een e-mail

Een bedrijf starten of overnemen

Velen van ons bedenken het en overwegen het zelfs: het overnemen of starten van een onderneming. Maar hoeveel mensen zetten daadwerkelijk echt de stap naar het ondernemerschap? 

Het kan je ontzettend bezighouden: “Ben ik wel geschikt?” “Wat als het niet lukt?” “Hoe zit het financieel in elkaar?” Allemaal vragen die zorgen voor twijfel.
Wat je daarbij vaak ziet is dat het daadwerkelijk starten of overnemen van een bedrijf sterk afhangt van de mensen die je in je omgeving tegenkomt. Hun persoonlijke ervaringen spelen een belangrijke rol in het advies wat jij krijgt. 

We bieden deze cursusdagen aan omdat we het als branchevereniging erg belangrijk vinden dat jij beschikt over de juiste kennis en informatie. In deze training gaat een ondernemerscoach samen met een specialist inzake overnames en bedrijfskunde met jou in gesprek. Op deze manier krijg jij een objectief beeld over wat er bij het starten of overnemen komt kijken en ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken.

Voor wie?

Deze cursusdagen zijn bedoeld voor ondernemers in de dop. Voor mensen die overwegen om wellicht een keer de keuze te maken om als ondernemer door het leven te gaan. Voorkennis is niet nodig.

Data, tijd en locatie

De training bestaat uit drie avonden en wordt binnenkort weer gepland.

Kosten

€ 359,37 ex btw per deelnemer.

Wil jij je aanmelden? Stuur dan een e-mail

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor één van deze trainingen? Stuur dan een e-mail