Energie

Omnia Energie

Hoe beperk ik mijn energiekosten?

De energiemarkt wijzigt snel en sterk en het wordt steeds lastiger om keuzes te maken. Waar doe je nu verstandig aan en wat zijn de consequenties van je keuze? Omnia Energy is vraagbaak voor de VNV leden op het gebied van energie en duurzame oplossingen. Een objectieve partner waar je geheel kosteloos advies kunt inwinnen, ook als je géén klant van Omnia Energy wordt. Samen gaan we jou helpen om te besparen op je energiekosten

Kosteloos advies

Ons advies is kosteloos voor leden en bestaat uit 3 stappen:

STAP 1: Korte telefonische inventarisatie: waar zoek je hulp bij?
STAP 2: Inzicht krijgen in je huidige situatie: wat is er mogelijk voor jou?
STAP 3: Quick wins benutten en plan van aanpak: partners voor de toekomst.


STAP 1: Korte telefonische inventarisatie

Waarmee kunnen we je helpen? Loopt je energiecontract af of wil je weten hoeveel je kunt besparen? Ben je je aan het oriënteren op zonnepanelen en heb je vragen over een offerte? Wat ook je vraag is, we beginnen met het verzamelen van de benodigde gegevens.

STAP 2: Inzicht krijgen in je huidige situatie

Op basis van de gegevens die we verzamelen maken we je situatie inzichtelijk. Veel VBW leden vragen alleen om een vergelijking tussen hun huidige energiecontract en het dynamische contract van Omnia Energy en zijn blij met de besparing (gemiddeld tussen de 25-40%) die we voor hen kunnen realiseren. Met dit dynamische contract heb je niet alleen de meest gunstige tarieven maar krijg je ook een scherp inzicht in je verbruik. Dit helpt je keuzes te maken op het gebied van energiebesparende maatregelen in de toekomst. Ook al ben je dat nu misschien niet van plan, de overheid komt met steeds meer verplichtingen dus het is een kwestie van tijd dat je hiermee te maken krijgt.

STAP 3: Quick wins benutten en plan van aanpak

Vrijwel iedereen kan flink besparen zonder investering door over te stappen naar een dynamisch contract. Die winst kunnen we gemakkelijk voor je verzilveren en kost jou slechts een paar minuten tijd. Afhankelijk van je vragen ontvang je advies over de energiebesparende oplossingen die voor jou mogelijk zijn. Aan welke investering moet je denken, welke beperkingen heeft jouw locatie, welke valkuilen kom je tegen in dit traject.

Of het nu gaat om gasbesparende oplossingen, zonnepanelen of LEDverlichting, een goede keuze valt of staat met een exacte berekening van het rendement. Omnia Energy heeft bewezen hier expert in te zijn en heeft oog voor detail. Zo wordt de aanpassing van de salderingsregeling meegenomen, evenals de fiscale voordelen en wordt de berekening gemaakt op een dalende energiemarkt. Op deze manier loop je als ondernemer niet het risico dat je jezelf rijk rekent om er na een paar jaar achter te komen dat het echte rendement factor 3 tot 4 lager is.

Wij kunnen trajecten volledig voor je ontzorgen via onze businesspartners of ondersteunen je bij het vinden van een lokale partij die je kunt vertrouwen. Door middel van de subsidie "verduurzaming MKB (SVM)" kunnen we ook samen met je kijken welke besparende maateregelen met financieel voordeel kunnen worden ingezet.

Meer info en aanmelden

Bekijk hier de brochure van Omnia Energy. Via dit formulier kan je je gegevens achterlaten. We zorgen dan dat er op korte termijn (vrijblijvend) contact met je wordt opgenomen door Omnia Energy. 

Meer informatie

Heb jij een variabel energiecontract en wil je een alternatief?

In de afgelopen periode zijn de prijzen voor gas en elektra fors gedaald. Helaas profiteert niet iedereen met een variabel energiecontract hier van. Vaak voeren energieleveranciers aanpassingen (nog) niet direct door.

Uit onze analyses blijkt dat de variabele leveringstarieven sterk verschillen. Waar de beursprijzen op dit moment liggen rond €0,35 voor m3 gas en €0,10 voor kWh elektra zien we dat diverse leveranciers nog variabele tarieven aanbieden tussen gemiddeld €1,60 en €3,90 voor m3 gas en tussen de €0,45 en € 0,82 voor kWh elektra.

Heb je een variabel contract dan kan je profiteren van deze dalingen, want dan kan je namelijk wisselen van leverancier!

Profiteer van de beursprijzen via Omnia Energy

Bij Omnia Energy kan je kiezen voor een flexibel of vast contract en kan je profiteren van de relatief lage beursprijzen van dit moment.

Flexibel

Het Omnia Energy Flex contract levert elektra tegen uurprijs en gas tegen dagprijs, rechtstreeks van de beurs.

Zet je prijs vast; kies voor een 3- of 5-jarige overeenkomst

Omnia Energy kan je voor 2023 (en zelfs al voor 2024) een vaste prijs bieden. Heb je interesse, reageer dan snel. Het aantal deelnemers is namelijk beperkt en de volumes moeten uiterlijk 9 december ingekocht worden. Bekijk hier het aanbod.

Hoe ziet het aanbod eruit?

3-jarige overeenkomst: 2023 op basis van vaste prijs. 2024 en 2025 worden later vastgezet op basis van de dan geldende beursprijs + opslag.
5-jarige overeenkomst: 2023 en 2024 op basis van vaste prijs. 2025 t/m 2027 worden later vastgezet op basis van de dan geldende beursprijs + opslag.
De tarieven voor dit aanbod zijn als volgt:

2023                              2024

€ 1,482 per m3 gas          € 0,886 per m3 gas

€ 0,299 per kWh piek       € 0,2095 per kWh piek

€ 0,169 per kWh dal         € 0,1456 per kWh dal

Prijs exclusief BTW en overheidsheffingen

Laat je adviseren

Veel leden hebben zich ondertussen laten adviseren door Omnia Energy. Dit gebeurt op een eerlijke, transparante en persoonlijke manier, waarmee Omnia Energy al forse kostenbesparingen heeft kunnen realiseren. Tot grote tevredenheid van ondernemers.

Het advies: investeer 15 minuten van je tijd en laat je adviseren door Omnia Energy. Bel met 088 505 6111

Ga naar de calculator

Zonnepanelen

Om minder afhankelijk te zijn van (fors) stijgende energiekosten, maar ook om bij te dragen aan een beter milieu, zien we dat ondernemers steeds vaker kiezen voor zonnepanelen. In veel gevallen laat de voorlichting over te behalen rendement echter te wensen over en wordt een te rooskleurig beeld geschetst.

Omnia Energy: eerlijk en transparant advies

Omnia Energy kan je helpen bij de advisering en aanschaf van zonnepanelen. Objectief en transparant. O.a. kan zij een eerlijke rendementsberekening maken. Is dit voor jou naar wens, dan kan Omnia Energy je via haar businesspartners helpen bij de aanschaf van de panelen, inclusief subsidiemogelijkheden.

De voordelen van Omnia Energy

Overweeg jij om zonnepanelen aan te schaffen? Maak dan gebruik van de expertise van Omnia Energy en profiteer van de volgende voordelen:

  • Snelle opvolging
  • Persoonlijk advies
  • Eerlijke rendementsberekening
  • Optioneel: marktconforme prijzen voor de zonnepanelen
  • Thuis in fiscale voordelen en subsidies
Meer informatie