Inspectieresultaten NVWA bij visverwerkende bedrijven zijn openbaar

De inspectieresultaten van de NVWA visverwerkende bedrijven zijn openbaar. Net als van horeca, slagers, poeliers en andere branches.

De volgende onderwerpen zijn zichtbaar op de NVWA-webpagina:
• Juiste omgang met voedsel
• Allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen
• Hygiëne
• Ongediertewering

Voorafgaand aan de openbaarmaking van de inspectieresultaten wordt de ondernemer per brief op de hoogte gebracht van het oordeel. Hiervoor is een juiste KvK-registratie van belang.

Correcte inschrijving KvK

Openbaarmaking van inspectieresultaten is gebaseerd op de inschrijving van een locatie bij de KvK. Om te voorkomen dat er onjuiste gegevens openbaar worden gemaakt, is het belangrijk dat elke locatie juist staat ingeschreven bij de KvK. Dat wil zeggen op het adres waar het levensmiddelenbedrijf daadwerkelijk gevestigd is, met de juiste SBI-code(s) en volgens de overige criteria zoals aangegeven in de Handelsregisterwet 2007.

Meer informatie over één van bovenstaande onderwerpen?
• Meer vragen en informatie over openbaarmaking vind je hier: link.
• Meer informatie over wet- en regelgeving over het verstrekken van allergeneninformatie vind je hier: link.
• Meer informatie over de formuleaanpak vind je hier: link.
• Meer informatie over Checkpunt Voedselveiligheid vind je hier: link.