Lidmaatschap VNV

Als visspecialist weet u als geen ander hoe u uw product moet behandelen. Dagelijks koopt u de juiste producten in, maakt u de lekkerste specialiteiten en inspireert u uw klanten met advies op maat. Maar het runnen van een viswinkel of wagen omvat meer dan alleen het product. De VNV probeert u zoveel mogelijk uit handen te nemen. Van CAO-onderhandelingen tot een hygiënecode en marketing en communicatie. Veel van deze onderdelen hebben we in eigen beheer, andere onderdelen kunt u met uw VNV-Lidmaatschap voordelig inkopen bij partners en supporters. Benieuwd wat de VNV voor u kan betekenen? Bekijk hieronder een overzicht.

Actueel

De VNV communiceert met haar leden via een papieren en digitale nieuwsbrief, naast de communicatie op haar eigen website, in het Vismagazine, FishTrendhet Visstartpunt en Facebook en Twitter. De papieren nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en ontvangt u automatisch bij uw lidmaatschap. De digitale nieuwsbrief kunt u ontvangen na het doorgeven van uw mailadres. Met al deze kanalen bent u volledig op de hoogte van ontwikkelingen binnen onze vereniging en de branche zelf.

Bedrijfsadvies

Een uitgebreid en diepgaand adviestraject met behulp van één van de specialisten van de VNV kunnen VNV-leden goedkoop afnemen. Met diverse analyses, bijvoorbeeld gericht op personeel, bedrijfs-economisch of vaktechnisch, maken visspecialisten hun bedrijf toekomstproof. Aanmelden voor een bedrijfsadvies kan eenvoudig via onze website.

Allergenen & etikettering

De vernieuwde etiketteringswetgeving verplicht visspecialisten om meer informatie op etiketten te plaatsen, maar ook om allergeneninformatie op aanvraag te kunnen overhandigen aan consumenten. De VNV geeft hierover regelmatig uitleg tijdens bijeenkomsten of via de digitale kanalen. 

Arbocatalogus en RIE

De arbocatalogus en de Risico Inventarisatie en Evaluatie zijn twee verplichte onderdelen bij de bedrijfsvoering. De VNV heeft deze speciaal voor visspecialisten laten ontwikkelen en biedt deze voor VNV-leden exclusief aan. Via het Visstartpunt is de arbocatalogus te benaderen en te gebruiken. De RIE is via de RIE-servicedesk te benaderen.

Belangenbehartiging

Namens haar leden, behartigd VNV regelmatig de belangen van visspecialisten. Bijvoorbeeld bij het bepalen van de startdatum voor de Hollandse Nieuwe, waarbij de VNV uitgenodigd wordt om namens de detailhandel te spreken. Hoe groter de achterban, hoe meer invloed de VNV heeft.

CAO

De VNV onderhandelt voor u met diverse partijen om de cao naar wens op te stellen. Als lid is de VNV uw vertegenwoordiging in deze onderhandelingen. U oefent hier indirect invloed op uit door uw stem in bijvoorbeeld de ledenvergadering te laten horen. De cao zelf is hier te bekijken en te downloaden.

Energie collectief

Ook voor energie kunt u met VNV, via supporter MainEnergie, een gunstig tarief afspreken. Speciaal voor VNV-leden is een collectieve overeenkomst gesloten, die soms wel enkele honderden euro's kan opleveren. Een lidmaatschap is hiermee al snel terugverdiend. Meer informatie is te vinden op de speciale ledenpagina van MainEnergie.

Evenementen & wedstrijden

Ieder jaar organiseert of ondersteunt de VNV meerdere evenementen en wedstrijden. Bedoeld om u te helpen en te inspireren. Zo ondersteunt de VNV de afgelopen jaren de Nationale Vispiratiedag tijdens VIP (Vers Inspiratie Platform). Tijdens dit evenement kunt u ieder jaar meedoen aan de Nationale keuring haring snijden, om u optimaal voor te bereiden op het haringseizoen. Ook op de tweejaarlijkse Visbeurs in oktober doet de VNV zijn bijdrage. In 2017 organiseerde de VNV de ‘Kibbeling Cup’. Een tweejaarlijkse vakwedstrijd, waarbij de consument een belangrijke stem heeft en uiteindelijk de Lekkerste Kibbeling van Nederland wordt gekozen. In 2018 introduceerde de VNV in samenwerking met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) de eerste editie van de Nationale Haringtest.

Hygiënecode

Met het wegvallen van het Productschap Vis heeft de VNV het beheer van de hygiënecode overgenomen. Iedere visspecialist kan de digitale hygiënecode gaan raadplegen middels de unieke inlogcode. VNV-leden krijgen daarbij gratis ondersteuning op vragen en het gebruik van de code. Niet leden kunnen hier een abonnement voor afsluiten van € 150,- per jaar.

Waarom betaalt u als geen VNV-lid een serviceabonnement voor de digitale hygiënecode?

Landelijke promotie vis

Via het Nederlands Visbureau, zorgt de VNV voor een landelijk aanspreekpunt voor calamiteiten in de visbranche. Zo krijgt u bijvoorbeeld niet zelf de landelijke pers aan de telefoon indien er calamiteiten in de branche plaatsvinden.

Lokale acties

De marketingafdeling van Versplatform, als samenwerkingspartner van de VNV, ondersteunt u graag bij het ontwikkelen van uw lokale acties. Vooraf bepalen zij uw wensen en wordt een op maat gemaakte offerte toegezonden. Van uitwerking, tot opmaak en drukwerk wordt alles voor u uit handen genomen. Meer informatie over de producten en diensten leest u op de website van Versplatform.

Supporternetwerk en exclusieve aanbiedingen

Veel groothandelaren en de aanvoersector hebben zich aangesloten bij de VNV. Deze zogenoemde partners en supporters bieden u, exclusief voor VNV leden, aanbiedingen aan. Een overzicht van de actuele supporters vindt u op onze website.

Trainingen, workshops en subsidies voor opleidingen

VNV-leden kunnen subsidie krijgen voor opleidingen. Aanvragen lopen via de VNV en meer informatie is hier te vinden.

VIS Acties

De VNV heeft voor ieder seizoen en gelegenheid een passende facultatieve actie laten ontwikkelen. Met deze acties zorgt u voor nieuwe en loyale klanten in uw winkel. U betaalt enkel de kosten voor drukwerk en personaliseren. Zo kunt u bijvoorbeeld goedkoop feestfolders laten ontwikkelen met uw eigen assortiment. Meer informatie over de beschikbare acties vindt u hier.

VNV Risk

VNV heeft met VNV Risk haar eigen mantelovereenkomst om kwalitatief goede verzekeringen voor uw gehele onderneming goedkoop af te sluiten. U geeft met VNV Risk de verzekeringen geheel uit handen en kunt bijvoorbeeld een gratis risico-scan laten maken. De specialisten van de verzekeringsdienst zijn al jaren bekend met de VNV, de leden en de branche. Zo kunnen zij u snel en adequaat adviseren en ondersteunen bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

VIS Promotiepakket

Per jaar kunt u 2 volledig verzorgde promotiepakketten ontvangen. Deze pakketten worden in samenwerking met collega's en partners ontwikkeld en haken in op de 'vis van de maand'. Hiermee haalt u naast een stukje sfeer, ook productpromotie en inspiratie voor de klant in huis. Het pakket bestaat uit zowel sfeerposters als -toonbankkaarten en receptkaarten. Ook online worden diverse zaken klaargezet, zoals instore dia's en drukwerksjablonen voor actieposters gebaseerd op de vis van de maand. U betaalt hiervoor een kleine vergoeding van € 19,95 per ontvangen pakket voor de verzendkosten (=€ 39,90 per jaar). Meer informatie en voorbeelden vindt u hier.

Visstartpunt - Online gebruikersomgeving

Het Visstartpunt is een gezamenlijk initiatief van de VNV en Versplatform. Deze beschermde omgeving is het startpunt voor vis en ondernemen. VNV-leden krijgen via het Visstartpunt daarnaast toegang tot exclusieve content, zoals de cao, arbocatalogus en de verzekeringsdienst. Actueel nieuws houdt u op de hoogte van ontwikkelingen binnen de VNV en de branche. Ga hier naar het Visstartpunt.

Vraagbaak

De VNV heeft voor haar leden een groot aantal specialisten tot haar beschikking. Heeft u bijvoorbeeld vragen over wet- en regelgeving, de hygiënecode, cao, RIE, Arbocatalogus of alle andere zaken, dan kunt u gerust uw vraag stellen. De geschikte specialist zal dan contact met u opnemen om uw vragen te beantwoorden of juist om met elkaar te sparren.

Ja, ik word lid van de VNV!Bezoekadres

Fokkerstraat 2
3823 LD Leusden

Postadres

Postbus 185
3830 AD Leusden

Volg ons