Winnaars Nationale Haringtest 2019

Maandagavond 7 oktober maakten de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel op de Visbeurs in Spakenburg de twaalf provinciewinnaars bekend van de Nationale Haringtest 2019. Daarnaast publiceerden beide belangenorganisaties de resultaten van het Nationaal Haringonderzoek 2019. 

Nationale Haringtest

De twaalf winnaars van de Nationale Haringtest 2019 zijn bekend. In een bomvolle zaal in Spakenburg ontvingen de provinciewinnaars hun award. Na een eerste online verkiezingsronde waren er nog 50 visdetaillisten in de running voor de prestigieuze titel “Lekkerste haring van de provincie”. Onafhankelijk onderzoeksbureau Mobiel Centre bezocht de finalisten op locatie en nam 40 smaaktesten af bij klanten en toevallige passanten.

Nationaal Haringonderzoek

Gemiddeld scoorden de finalisten een prachtige 9,1 als rapportcijfer. Hierdoor bleek eens temeer dat de Nederlandse consument het ambacht van de visspecialist hoog waardeert. Naast een smaakoordeel verzamelde Mobiel Centre onder de 2000 respondenten ook interessante data over o.a. de frequentie waarmee consumenten haring eten en over hun favoriete consumptiewijze.

Winnaars Nationale Haringtest 2019

De twaalf provinciewinnaars van de Nationale Haringtest 2019 ontvingen tijdens de Visbeurs in Spakenburg hun awards uit handen van Agnes Leewis (directeur Nederlands Visbureau), Hidde van Kersen (directeur MSC), Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en Karel van den Heuvel (voorzitter VNV). 

Uitreiking Nationale Haringtest 2019
Visbeurs-20192
4B4B1858


Bezoekadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk

Postadres

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk