Skip links
Inhoud

Inzicht in uw klantwaarderingen met de Kibbeling Cup

Een van de doelstellingen van de VNV in 2017 is om consumenten en visspecialisten nader tot elkaar te brengen. In 2016 is er door de VNV al een start gemaakt met de ontwikkeling van diverse middelen hiervoor. Zo wordt er naast het nieuwe consumentenplatform ‘Verras je smaak met vis’ ook een nieuwe vakwedstrijd voor u georganiseerd; de Kibbeling Cup. Met deze wedstrijd wordt er gezocht naar de beste kibbeling in Nederland en worden consumenten (uw klanten) hier actief bij betrokken.

Opzet Kibbeling Cup
De Kibbeling Cup is een wedstrijd voor alle visspecialisten, zowel uit de gevestigde als de ambulante handel. Omdat kibbeling een van de populairste visproducten in Nederland is en door de meeste visdetaillisten verkocht wordt, kan er een breed publiek worden aangesproken met deze wedstrijd. De wedstrijd bestaat uit twee ronden. In ronde één bepalen de consumenten de winnaars (ingedeeld per provincie) en in ronde twee zal een vakjury deze provinciewinnaars beoordelen om vervolgens een landelijke winnaar kiezen.

Ronde 1
In ronde één gaan de consumenten met een online stemtool de kibbeling van zijn visspecialist beoordelen. De kibbeling wordt door hen beoordeeld met cijfers op de volgende aspecten: prijs/kwaliteit, smaak en bite (krokantheid korst en structuur vis). Op basis van de hoeveelheid stemmen worden er per provincie vijf visdetaillisten met de meeste stemmen geselecteerd. Hier wordt vervolgens een top 5 per provincie van gemaakt. Dit gebeurt op basis van de hoogte van het gemiddelde cijfer. Het is dus zaak, dat als u meedoet, er naast een goede beoordeling óók zoveel mogelijk stemmen verzameld worden. Zo kunt u als visspecialist tijdens de stemperiode zorgen voor veel lokale aandacht en uzelf misschien wel tot beste vijf van uw provincie bestempelen.

Uw klantwaardering inzichtelijk
Doet u mee aan de Kibbeling Cup, dan ontvangt u sowieso het rapport met de cijfers en opmerkingen gegeven door uw klanten. Het VNV laat daar ook nog een marketingadvies aan toe voegen op basis van uw klantprofielen en –beoordelingen. Ook al valt u dus niet direct in de prijzen, u voert door deel te nemen wel een waardevol klanttevredenheidsonderzoek uit!

Ronde 2 en prijsuitreiking
In deze ronde zal er een vakjury op pad gaan om uit de twaalf provinciewinnaars een landelijke top 3 te gaan kiezen. De vakjury zal op meer verschillende criteria gaan beoordelen dan de klanten. De visspecialist die het hoogste gemiddelde eindcijfer krijgt van de vakjury wint de wedstrijd Kibbeling Cup. Deze prijsuitreiking vindt tijdens de Visbeurs in Spakenburg op 2 oktober plaats. Alle provinciewinnaars worden hiervoor uitgenodigd. Door de vakjury worden dan de nummers 1, 2 en 3 bekend gemaakt. De nummer 1 mag stellen dat hij de lekkerste kibbeling van Nederland bakt en ontvangt een ‘gouden schuimspaan’ als wisselbeker.Snelkoppelingen