Skip links
Inhoud

VIS Promotiepakket

Wanneer krijgt u uw eerste pakket?

De pakketten worden in de tweede week van de maand juni en december voor het halfjaar daarop in druk gegeven. Heeft u net na deze week uw aanmelding bevestigt, dan krijgt u voor het halfjaar daarop het pakket toegezonden. In de tussentijd bieden wij u de mogelijkheid om met de gratis drukwerkmodule uw eigen posters te maken. U kunt deze zelf printen of tegen de normale tarieven laten drukken via Printvers.nl of uw lokale drukker.

Profiteer als lid van VNV van de extra dienst: het VIS Promotiepakket. Elke maand kunt u met dit pakket een nieuwe, veelal Hollandse, vissoort promoten. U betaalt slechts voor de verzendkosten á € 19,95 per pakket (u ontvangt 2 pakketten per jaar). Meedoen? Meld u dan online aan!

Inhoud pakket

Het VIS Promotiepakket wordt 2 keer per jaar verstuurd. In het pakket vindt u voor zes maanden promotiemateriaal. Iedere maand staat één vissoort centraal. Het pakket bestaat uit:

  • 6 x sfeerposter 49x69cm (voor elke maand één)
  • 6 x sfeertoonbankkaart A4 (voor elke maand één)
  • 6 x 250 receptkaarten A6 (voor elke maand 250 receptkaarten)
  • 6 x instore dia staand of 6 x instore dia liggend (per maand te downloaden via het Visstartpunt)

Gratis online drukwerk maken

Heel 2018 kunnen VNV-leden gratis gebruik maken van de drukwerkmodule in het Visstartpunt. Daar staan neutrale sjablonen klaar die gevuld kunnen worden met aanbiedingen of acties. Ook de vis van de maand staat daarin klaar, waarbij u gemakkelijk een eenheid en prijs kunt invullen. U bepaalt zelf welk formaat uw posters krijgen en kunt ze als PDF onbeperkt downloaden, eventueel laten drukken door VPNL of door een lokale drukkerij.

De sjablonen van de Vis van de maand zijn ter vervanging van de actieposters uit eerdere pakketten.

Inhoud

Benieuwd naar de inhoud van de pakketten dit jaar? Klik dan hier.

Onze supporter Epos heeft ook elke maand een leuk recept voor in uw winkel en/of kraam. Ga nu naar de Epos supporter pagina en laat u inspireren door het recept van de maand.

Seizoen & duurzaamheid

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn belangrijke uitgangspunten om de vispopulatie wereldwijd te behouden en te herstellen. Het vergroten van bewustwording bij consumenten is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties. Hieronder vindt u voor het pakket van Q1 en Q2 2018 de duurzaamheidsinformatie van de betreffende vissoorten.

Januari- Wijting
Tot eind 20ste eeuw werd wijting beschouwd als een minderwaardige witvis, maar nu populaire witvissoorten zoals kabeljauw schaarser zijn geworden stijgt wijting in aanzien. Wijting is geen doelsoort voor de vissers, maar is vooral bijvangst bij verschillende soorten platvis en rondvis zoals kabeljauw. Wijting wordt o.a. gevangen met de boomkor, trawler en de duurzame twinrigtechniek. De vis is het beste verkrijgbaar van juni tot en met januari.

Februari - Kabeljauw
De Noorse Kabeljauw, Skrei, IJslandse en de Noordzee Kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus t/m januari. De Noorse Kabeljauw uit de Barentszzee heeft een MSC status. De IJslandse kabeljauw is van mei tot en met januari in het seizoen. De MSC gecertificeerde IJslandse kabeljauw is duurzaam aangezien deze wordt gevangen met een duurzame vangsttechniek. Ook zijn de visbestanden goed. De Skrei is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Het seizoen kan weleens verschillen. Dit komt omdat Skrei gevangen wordt op het moment dat ze naar de Noorse Lofoten trekt om eitjes af te staan. Dit in tegenstelling tot andere kabeljauw die op dezelfde plaats blijft om zichzelf voort te planten. Niet voor niets stamt de naam Skrei af van het Noorse woord voor ‘zwerver’. De Skrei draagt tevens het MSC keurmerk. Alle andere kabeljauwen zijn slecht in die periode. Dan kan er beter voor een totaal andere soort worden gekozen of gaan voor de gekweekte kabeljauw.

Maart - Heek
Heek is een exemplaar die behoort tot de schelvisachtige die weer behoort tot de kabeljauwachtige. Heek kan zich het gehele jaar voortplanten. Deze vis is het beste in het seizoen van mei tot en met december. Ook is het verkrijgbaar onder het MSC label. Een goed alternatief is de Zuid-Afrikaanse heek.

April - Tongschar
Tongschar wordt vaak gebruikt als een duurzame variant van de tong. Bijna het hele jaar kun je tongschar eten. De vis heeft een gedeeld quotum met witje. De visserij valt onder het Gemeenschappelijk Visserij Beleid van de EU.

Mei - Makreel
Makreel is een echte zomervis. In de winterperiode is de makreel mager. Het seizoen van de makreel is van juni tot en met maart. Makreel is een niet bedreigde soort en is verkrijgbaar onder het MSC label. Een alternatief kan zijn de horsmakreel, hamachi of trevally.

Juni - Haring
Haring wordt het gehele jaar gevangen. Het seizoen waarin de haring haar eitjes afzet is afhankelijk van waar deze zich bevindt. Haring zet met name haar eitjes af in het najaar, van augustus tot en met november. De haring is duurzaam, de populatie van de haring is goed en is MSC gecertifi ceerd. Als u geen ‘verse’ of diepvries Haring kunt krijgen, maakt dit de zoektocht naar een alternatief lastig. Gaat u bakken of grillen dan is wellicht de Sardine een optie.

De duurzaamheidsinformatie komt van diverse bronnen waaronder www.visenseizoen.nl, www.visbureau.nl en de Viswijzer.

 Snelkoppelingen