Skip links
Inhoud

VIS Promotiepakket

Wanneer krijgt u uw eerste pakket?

De pakketten worden in de tweede week van de maand juni en december voor het halfjaar daarop in druk gegeven. Heeft u net na deze week uw aanmelding bevestigt, dan krijgt u voor het halfjaar daarop het pakket toegezonden. In de tussentijd bieden wij u de mogelijkheid om met de gratis drukwerkmodule uw eigen posters te maken. U kunt deze zelf printen of tegen de normale tarieven laten drukken via Printvers.nl of uw lokale drukker.

Profiteer als lid van VNV van de extra dienst: het VIS Promotiepakket. Elke maand kunt u met dit pakket een nieuwe, veelal Hollandse, vissoort promoten. U betaalt slechts voor de verzendkosten á € 19,95 per pakket (u ontvangt 2 pakketten per jaar). Meedoen? Meld u dan online aan!

Inhoud pakket

Het VIS Promotiepakket wordt 2 keer per jaar verstuurd. In het pakket vindt u voor zes maanden promotiemateriaal. Iedere maand staat één vissoort centraal. Het pakket bestaat uit:

  • 6 x sfeerposter 49x69cm (voor elke maand één)
  • 6 x sfeertoonbankkaart A4 (voor elke maand één)
  • 6 x 250 receptkaarten A6 (voor elke maand 250 receptkaarten)
  • 6 x instore dia staand of 6 x instore dia liggend (per maand te downloaden via het Visstartpunt)

Gratis online drukwerk maken

Heel 2017 kunnen VNV-leden gratis gebruik maken van de drukwerkmodule in het Visstartpunt. Daar staan neutrale sjablonen klaar die gevuld kunnen worden met aanbiedingen of acties. Ook de vis van de maand staat daarin klaar, waarbij u gemakkelijk een eenheid en prijs kunt invullen. U bepaalt zelf welk formaat uw posters krijgen en kunt ze als PDF onbeperkt downloaden, eventueel laten drukken door VPNL of door een lokale drukkerij.

De sjablonen van de Vis van de maand zijn ter vervanging van de actieposters uit eerdere pakketten.

Inhoud

Benieuwd naar de inhoud van de pakketten dit jaar? Klik dan hier.

Onze supporter Epos heeft ook elke maand een leuk recept voor in uw winkel en/of kraam. Ga nu naar de Epos supporter pagina en laat u inspireren door het recept van de maand.

Seizoen & duurzaamheid

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn belangrijke uitgangspunten om de vispopulatie wereldwijd te behouden en te herstellen. Het vergroten van bewustwording bij consumenten is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties. Hieronder vindt u voor het pakket van Q3 en Q4 2017 de duurzaamheidsinformatie van de betreffende vissoorten.

Juli - Langoustine
De IJslandse langoustine is onder andere in Nederlandse wateren te vinden. Tot op 700 meter diepte houdt hij zich schuil in spleten van gesteenten. Dit exemplaar is geler van kleur dan zijn soortgenoten op andere plekken van de wereld, omdat hij minder stress heeft gehad tijdens de vangst. Die goede manier van vangen en het feit dat de langoustine voldoende populatie heeft, maken dat deze vis van de maand duurzaam is. Hoewel de soort vers verkrijgbaar is, wordt hij meestal direct ingevroren. Daardoor is de langoustine het hele jaar verkrijgbaar.

Augustus - Tong
Deze duurzame vis van de maand is verkrijgbaar met het MSC-label. Het seizoen van deze vis is van juni tot en met februari. De laatste jaren bevindt het tongbestand zich boven het gewenste MSY-niveau, wat zorgt dat de vis ook in de toekomst beschikbaar kan blijven. Om dit te behalen zijn bijvoorbeeld zware motoren vervangen voor lichtere, meer energiezuinige varianten. Daarnaast zetten het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid zich in om het tongbestand inzichtelijk te houden.

September - Poon
De poon is eigenlijk het hele jaar verkrijgbaar behalve in mei en juni. De poon wordt ook wel eens knorhaan genoemd. Die naam dankt de vis aan het geluid dat hij maakt om belagers weg te jagen. Daarnaast herkennen soortgenoten elkaar dankzij dit geluid.

Oktober - Mosselen
Driekwart van het jaar zijn mosselen verkrijgbaar. Alleen april, mei en juni zijn geen ‘mosselmaanden’. Dankzij het MSC-keurmerk is ook dit een duurzame vis van de maand. De Viswijzer geeft de mossel ook een groen label. Dankzij mosselzaadinvanginstallaties (MZI’s) belooft de Nederlandse mosselkweek steeds duurzamer te worden.

November - Garnalen
Hoewel de Hollandse garnaal het hele jaar goed verkrijgbaar is, is de aanvoer het grootst in het vroege voorjaar en in de herfstmaanden. Deze Noordzeegarnaal, zoals we hem ook wel noemen, is één van de bekendste varianten. Er zijn zo’n driehonderd varianten van over de hele wereld die we op ons bord kunnen tegenkomen. De garnalensector, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging werken samen om deze sector te verbeteren en zo te voldoen aan de MSC-criteria.

December - Tarbot
Wilde tarbot is vooral van augustus tot en met maart goed verkrijgbaar en gekweekte tarbot het hele jaar. Gekweekte tarbot is het hele jaar verkrijgbaar. Dankzij biologische zuivering wordt kweekwater meerdere keren rondgepompt. Dit minimaliseert het waterverbruik en maakt de kweek duurzaam. De meeste consumenten proeven niet het verschil tussen gekweekte en wilde tarbot. Daardoor is de gekweekte variant een goed alternatief om de vis het hele jaar door aan te kunnen bieden.

De duurzaamheidsinformatie komt van diverse bronnen waaronder www.visenseizoen.nl, www.visbureau.nl en de Viswijzer.

 Snelkoppelingen