Skip links
Inhoud

Lidmaatschap

Als visspecialist weet u als geen ander hoe u uw product moet behandelen. Dagelijks koopt u de juiste producten in, maakt u de lekkerste specialiteiten en inspireert u uw klanten met advies op maat. Maar het runnen van een viswinkel of wagen omvat meer dan alleen het product. De VNV probeert u zoveel mogelijk uit handen te nemen. Van CAO-onderhandelingen tot een hygiënecode en marketing en communicatie. Veel van deze onderdelen hebben we in eigen beheer, andere onderdelen kunt u met uw VNV-Lidmaatschap voordelig inkopen bij partners en supporters. Benieuwd wat de VNV voor u kan betekenen? Klik op onderstaande onderdelen en lees meer!

Actueel

De VNV communiceert met haar leden via een papieren en digitale nieuwsbrief, naast de communicatie op haar eigen website, in het Vismagazine, het Visstartpunt en Facebook en Twitter. De papieren nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar en ontvangt u automatisch bij uw lidmaatschap. De digitale nieuwsbrief kunt u ontvangen na het doorgeven van uw mailadres. Met al deze kanalen bent u volledig op de hoogte van ontwikkelingen binnen onze vereniging en de branche zelf.

Advies op de werkvloer

Een uitgebreide en diepgaand adviestraject met behulp van één van de specialisten van VNV kunnen VNV-leden goedkoop afnemen. Met diverse analyses, bijvoorbeeld gericht op personeel, bedrijfs-economisch of vaktechnisch, maken visspecialisten hun bedrijf toekomstproof. Meer informatie over het adviestraject vindt u hier.

Allergenen en etikettering

De vernieuwde etiketteringswetgeving verplicht visspecialisten om meer informatie op etiketten te plaatsen, maar ook om allergeneninformatie op aanvraag te kunnen overhandigen aan consumenten. De VNV geeft hierover regelmatig uitleg tijdens bijeenkomsten of via de digitale kanalen. Ook heeft de VNV in samenwerking met Stichting Verskwaliteit Nederland een digitale allergenenapp als oplossing aan visspecialisten aangeboden. Deze app is gebaseerd op een eigen allergenendatabase. VNV-leden ontvangen daarvoor ook nog eens 10% korting op het abonnement.

Arbocatalogus en RIE

De arbocatalogus en de Risico Inventarisatie en Evaluatie zijn twee verplichte onderdelen bij de bedrijfsvoering. De VNV heeft deze speciaal voor visspecialisten laten ontwikkelen en biedt deze voor VNV-leden exclusief aan. Via het Visstartpunt is de arbocatalogus begin 2015 te benaderen en te gebruiken. De RIE is via de RIE-servicedesk te benaderen.

Belangenbehartiging

Namens haar leden, behartigd VNV regelmatig de belangen van visspecialisten. Bijvoorbeeld bij het bepalen van de startdatum voor de Hollandse Nieuwe, waarbij de VNV uitgenodigd wordt om namens de detailhandel te spreken. Hoe groter de achterban, hoe meer invloed de VNV heeft.

CAO

De VNV onderhandelt voor u met diverse partijen om de cao naar wens op te stellen. Als lid is de VNV uw vertegenwoordiging in deze onderhandelingen. U oefent hier indirect invloed op uit door uw stem in bijvoorbeeld de ledenvergadering te laten horen. De cao zelf is hier te bekijken en te downloaden.

Energie collectief

Ook voor energie kunt u met VNV, via supporter MainEnergie, een gunstig tarief afspreken. Speciaal voor VNV-leden is een collectieve overeenkomst gesloten, die soms wel enkele honderden euro's kan opleveren. Een lidmaatschap is hiermee al snel terugverdiend. Meer informatie is te vinden op de speciale ledenpagina van MainEnergie.

Evenementen

Vanuit de VNV worden regelmatig evenementen ontplooid of ondersteund. Van de vakwedstrijd 'Visspecialist van het Jaar' tot de Visbeurs, Nationale Vispiratiedag of de Re-Fish wedstrijd. Speciaal voor leden gelden vaak aantrekkelijke aanmeldtarieven en kunt u gemakkelijk deelnemen.

Hygiënecode

Met het wegvallen van het Productschap Vis is er geen codehouder meer voor de hygiënecode. De VNV neemt het beheer van de hygiënecode per voorjaar 2015 over van het Productschap. Iedere visspecialist kan de digitale hygiënecode gaan raadplegen middels de unieke inlogcode. VNV-leden krijgen daarbij gratis ondersteuning op vragen en het gebruik van de code. Niet leden kunnen hier een abonnement voor afsluiten van € 150,- per jaar.

Waarom betaalt u als geen VNV-lid een serviceabonnement voor de digitale hygiënecode?

Landelijke promotie vis

Via het Nederlands Visbureau, zorgt de VNV voor een landelijk aanspreekpunt voor calamiteiten in de visbranche. Zo krijgt u bijvoorbeeld niet zelf de landelijke pers aan de telefoon indien er calamiteiten in de branche plaatsvinden. De VNV blijft ook in 2016 het Nederlands Visbureau financieel ondersteunen om vis onder de aandacht te houden.

Lokale acties

De marketingafdeling van Versplatform, als samenwerkingspartner van de VNV, ondersteunt u graag bij het ontwikkelen van uw lokale acties. Vooraf bepalen zij uw wensen en wordt een op maat gemaakte offerte toegezonden. Van uitwerking, tot opmaak en drukwerk wordt alles voor u uit handen genomen. Meer informatie over de producten en diensten van Versplatform vindt u hier.

Startpakket communicatie

De VNV biedt in samenwerking met VersPlatform Nederland een Visstartpunt Startpakket aan. Met dit pakket hebben ondernemers in de vis hun complete promotie voor slechts € 11,- per week op orde en actueel. Met een website, drukwerkmodule voor het maken van posters, advertenties, spaarkaarten en meer en de digitale nieuwsbrief, hoeven ondernemers nergens meer aan te denken. VNV-leden krijgen op deze € 11,- per week zelfs nog 10% korting. Meer informatie over het startpakket vindt u hier.

Supporternetwerk en exclusieve aanbiedingen

Veel groothandelaren en de aanvoersector hebben zich aangesloten bij de VNV. Deze zogenoemde partners en supporters bieden u, exclusief voor VNV leden, aanbiedingen aan. Een overzicht van de supporters vindt u hier.

Trainingen, workshops en subsidies voor opleidingen

Regelmatig organiseert de VNV trainingen en workshops. Onlangs nog zijn geinteresseerden geinformeerd over hoe u een lokale beroemdheid kunt worden. Ook is in september 2014 een workshop schaal- en schelpdieren ontwikkeld in samenwerking met Adri en Zoon. En in 2015 zijn er meerdere workshops gegeven. Ook de komende tijd zullen deze trainingen en workshops ontwikkeld worden waar VNV-leden gratis of met korting aan deel nemen kunnen.

Daarnaast kunnen VNV-leden subsidie krijgen voor opleidingen. Aanvragen lopen via de VNV en meer informatie is hier te vinden.

Vakblad Vismagazine

Het Vismagazine is het brancheblad voor visspecialisten. Een VNV-lid krijgt het abonnement met flinke korting. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche en verdieping met de VIS Special. Door het abonnement krijgen visspecialisten ook gratis toegang tot het Juridisch Loket, de vacaturebank en vraag en aanbod op www.vismagazine.nl. De VNV publiceert in iedere uitgave over de ontwikkelingen binnen de VNV. Het aanbod is hier te bekijken en te bestellen.

VIS Acties

De VNV heeft voor ieder seizoen en gelegenheid een passende facultatieve actie laten ontwikkelen. Met deze acties zorgt u voor nieuwe en loyale klanten in uw winkel. U betaalt enkel de kosten voor drukwerk en personaliseren. Zo kunt u bijvoorbeeld goedkoop feestfolders laten ontwikkelen met uw eigen assortiment. Meer informatie over de beschikbare acties vindt u hier.

VIS-App

De VIS-App is een consumentenapp ontwikkelt door de Nederlandse Vissersbond. In de app kunnen consumenten recepten, informatie over vissoorten en de aanvoer vinden. VNV-leden kunnen daarnaast gratis hun gegevens in de app laten uploaden. Zo kunnen consumenten de dichtstbijzijnde viswinkel of -kraam vinden. Om uw gegevens in de app te krijgen, dient u deze aan te vullen via deze pagina. Let op! U moet wel lid zijn van de vereniging.

VIS Promotiepakket

Per jaar kunt u 2 volledig verzorgde promotiepakketten ontvangen. Deze pakketten worden in samenwerking met collega's en partners ontwikkeld en haken in op de 'vis van de maand'. Hiermee haalt u naast een stukje sfeer, ook productpromotie en inspiratie voor de klant in huis. Het pakket bestaat uit zowel sfeerposters als -toonbankkaarten en receptkaarten. Ook online worden diverse zaken klaargezet, zoals instore dia's en drukwerksjablonen voor actieposters gebaseerd op de vis van de maand. U betaalt hiervoor een kleine vergoeding van € 19,95 per ontvangen pakket voor de verzendkosten (=€ 39,90 per jaar). Meer informatie en voorbeelden vindt u hier.

Visstartpunt - Online gebruikersomgeving

Het Visstartpunt is een gezamenlijk initiatief van de VNV en VersPlatform Nederland. Deze beschermde website is het startpunt voor vis en ondernemen. VNV-leden krijgen via het Visstartpunt daarnaast toegang tot exclusieve content, zoals de cao, arbocatalogus en de verzekeringsdienst. Actueel nieuws houdt u op de hoogte van ontwikkelingen binnen de VNV en de branche. Ga hier naar het Visstartpunt.

VNV Risk

VNV heeft met VNV Risk haar eigen mantelovereenkomst om kwalitatief goede verzekeringen voor uw gehele onderneming goedkoop af te sluiten. U geeft met VNV Risk de verzekeringen geheel uit handen en kunt bijvoorbeeld een gratis risico-scan laten maken. De specialisten van de verzekeringsdienst zijn al jaren bekend met de VNV, de leden en de branche. Zo kunnen zij u snel en adequaat adviseren en ondersteunen bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Vraagbaak

De VNV heeft voor haar leden een groot aantal specialisten tot haar beschikking. Heeft u bijvoorbeeld vragen over wet- en regelgeving, de hygiënecode, cao, RIE, Arbocatalogus of alle andere zaken, dan kunt u gerust uw vraag stellen. De geschikte specialist zal dan contact met u opnemen om uw vragen te beantwoorden of juist om met elkaar te sparren.Snelkoppelingen