Skip links
Inhoud

Vis van de maand februari: kabeljauw

VNV_Q1_Q2_2018_A4_Februaridonderdag 01 februari 2018 08:00

Een nieuwe maand en dat betekent een nieuwe vis van de maand: de kabeljauw. De trots van ons als visspecialist. Een onwijs veelzijdig visje, die ook in onze Noordzee voorkomt. De kabeljauw is een goede, gezonde en lekkere hap. Een ideale vis!

De kabeljauw heeft heerlijk stevig visvlees, waardoor hij op heel veel manieren te bereiden is. Eenmaal gaar, is het visvlees heerlijk zacht en laat het gemakkelijk los. Er zijn heel veel smaken te combineren met kabeljauw.

Promoot u ook de kabeljauw? Geef uw consumenten het unieke receptkaartje mee: Kabeljauwhaasje met Coburgerham en een salsa van kerstomaatjes.

Kleed uw winkel of wagen aan!

Eind december heeft u het promotiepakket voor Q1 + Q2 ontvangen. Hierin vindt u de materialen voor dit half jaar. Via onze drukwerkmodule maakt u de actieposter. Dat kan via de categorie 'Vis van de Maand > 2018' en kies het sjabloon Februari - Kabeljauw.

Bekijk en download hier de promotiematerialen van februari:

  

  

Of download hier de instore dia liggend of staand.

  

Op de materialen staat ook informatie over duurzaamheid. Dit om de consument meer bekend te maken met de verantwoorde keuze die de vis van de maand is. Wanneer consumenten u hierover vragen kunt u onderstaande informatie gebruiken:

De Noorse Kabeljauw, Skrei, IJslandse en de Noordzee Kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Het seizoen van de Noorse kabeljauw loopt van augustus t/m januari. De Noorse Kabeljauw uit de Barentszzee heeft een MSC status. De IJslandse kabeljauw is van mei tot en met januari in het seizoen. De MSC gecertificeerde IJslandse kabeljauw is duurzaam aangezien deze wordt gevangen met een duurzame vangsttechniek. Ook zijn de visbestanden goed. De Skrei is meestal verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot aan het einde van de maand maart. Het seizoen kan weleens verschillen. Dit komt omdat Skrei gevangen wordt op het moment dat ze naar de Noorse Lofoten trekt om eitjes af te staan. Dit in tegenstelling tot andere kabeljauw die op dezelfde plaats blijft om zichzelf voort te planten. Niet voor niets stamt de naam Skrei af van het Noorse woord voor ‘zwerver’. De Skrei draagt tevens het MSC keurmerk. Alle andere kabeljauwen zijn slecht in die periode. Dan kan er beter voor een totaal andere soort worden gekozen of gaan voor de gekweekte kabeljauw.

« TerugSnelkoppelingen