Skip links
Inhoud

Vis van de maand januari: wijting

VNV_Q1_Q2_2018_A4_Januarimaandag 01 januari 2018 10:00

Heeft u een goede jaarwisseling gehad? Wij hopen dat u 2018 goed bent begonnen. En hoe kan dat beter dan met een smakelijke vissoort. Zo is deze maand de wijting de vis van de maand.

Wijting is echt voor lekkerbekken! In gebakken vorm een heerlijke lekkerbek, maar als uw klant een lekkerbek is, dan zal hij of zij vast smullen van wijting. Wijting is licht verteerbaar door het magere visvlees heeft het niet veel smaakmakers nodig. Met wat groene kruiden of een pittige boter komt de subtiele smaak van wijting het beste tot zijn recht.

Promoot u ook de wijting? Geef uw consumenten het unieke receptkaartje mee: Bretonse vissoep met wijting.

Kleed uw winkel of wagen aan!

Eind december heeft u het promotiepakket voor Q1 + Q2 ontvangen. Hierin vindt u de materialen voor dit half jaar. Via onze drukwerkmodule maakt u de actieposter. Dat kan via de categorie 'Vis van de Maand > 2018' en kies het sjabloon Januari - Wijting.

Bekijk en download hier de promotiematerialen van januari:

  

  

Of download hier de instore dia liggend of staand.

  

Op de materialen staat ook informatie over duurzaamheid. Dit om de consument meer bekend te maken met de verantwoorde keuze die de vis van de maand is. Wanneer consumenten u hierover vragen kunt u onderstaande informatie gebruiken:

Tot eind 20ste eeuw werd wijting beschouwd als een minderwaardige witvis, maar nu populaire witvissoorten zoals kabeljauw schaarser zijn geworden stijgt wijting in aanzien. Wijting is geen doelsoort voor de vissers, maar is vooral bijvangst bij verschillende soorten platvis en rondvis zoals kabeljauw. Wijting wordt o.a. gevangen met de boomkor, trawler en de duurzame twinrigtechniek. De vis is het beste verkrijgbaar van juni tot en met januari.

« TerugSnelkoppelingen