Skip links
Inhoud

Vis van de maand december: tarbot

BASISVNV_Q3+Q4_2017_Sfeerposter_Decembervrijdag 01 december 2017 08:00

Een hele geschikte vis voor deze maand: tarbot. Van oudsher een luxevis en daarom bij uitstek geschikt voor feestmaaltijden. Dankzij kweektarbot is de vis het hele jaar verkrijgbaar en de prijs stabiel.

De meeste mensen proeven het verschil amper tussen gekweekte en wilde tarbot. De laatste heeft een wat meer uitgesproken smaak en vastere structuur dan de gekweekte variant. Tarbot past zijn kleur aan op de bodem. De meeste zijn daardoor bruin, maar ze kunnen ook stippen of vlekken hebben. Tarbot kan de klant bakken, grillen, maar ook in de oven garen of stomen. Verwijder wel altijd deze bovenhuid, want die is niet eetbaar.

Promoot u ook de tarbot? Geef uw consumenten het unieke receptkaartje mee: tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree.

Kleed uw winkel of wagen aan!

Eind juni heeft u het promotiepakket voor Q3 + Q4 ontvangen. Hierin vindt u de materialen voor dit half jaar. Via onze drukwerkmodule maakt u de actieposter. Dat kan via de categorie 'Vis van de Maand > 2017' en kies het sjabloon December - tarbot.

Bekijk en download hier de promotiematerialen van december:

  

  

Of download hier de instore dia liggend of staand.

  

Op de materialen staat ook informatie over duurzaamheid. Dit om de consument meer bekend te maken met de verantwoorde keuze die de vis van de maand is. Wanneer consumenten u hierover vragen kunt u onderstaande informatie gebruiken:

Wilde tarbot is vooral van augustus tot en met maart goed verkrijgbaar en gekweekte tarbot het hele jaar. Dankzij biologische zuivering wordt kweekwater meerdere keren rondgepompt. Dit minimaliseert het waterverbruik en maakt de kweek duurzaam. De meeste consumenten proeven niet het verschil tussen gekweekte en wilde tarbot. Daardoor is de gekweekte variant een goed alternatief om de vis het hele jaar door aan te kunnen bieden.

« TerugSnelkoppelingen